Újabb kétnyelvű táblák Szepsiben

Április 29-én tartotta projektzáró sajtótájékoztatóját a Jövőért Alapítvány Szepsiben. Az eseményen az alapítvány elnöke, illetve a projekt menedzsere mutatta be az elmúlt két évben elért eredményeket.

A Linguistic Landscape nevű, határon átnyúló Interreg projekt célja az volt, hogy megerősítse a szlovák–magyar határmenti régió kétnyelvűségét olyan szektorokban, mint a vendéglátás, a turizmus vagy éppen a kereskedelem.
A kétéves projektnek köszönhetően számos pozitív hatás figyelhető meg térségünkben. „Szepsiben például több cég, illetve intézmény gazdagodott kétnyelvű információs táblával, ilyen a városi művelődési központ, az Infocentrum, a Boglár+ üzlet, a Šimi Bar, a KCÚBaR, a Magyarház és így tovább“ – jegyezte meg Bartók Csongor, a LingLand projektmenedzsere.

„A Via Nova Ifjúsági Csoport tagjaival már korábban is megajándékoztunk szepsi cégeket kétnyelvű táblákkal, úgyhogy örülök, hogy ezt a kezdeményezést az Európai Unió támogatásával tovább tudtuk folytatni. Remélem, hogy a jövőben is lesz rá módunk, ugyanis Szepsi mindig is egy kétnyelvű város volt, tehát a lakosok egy része biztosan igényli a szlovák nyelvű táblák mellett a magyart is” – tette hozzá a projektmenedzser.

Sirgely Andrea

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s